decembrie 07, 2022
11 11 11 AM
Care este rolul unui totem luminos in afaceri?
Un profesionist de top alege caseta luminoasă! Încearcă și tu!
Un serviciu de inchirieri autorulote? Este o idee genială!
EXCURSIE RUTIERĂ IN CROAȚIA – PLAN PERFECT DE 10 ZILE
SFATURI DE INCEPATORI PENTRU AUTORULOTE
CU AUTORULOTA ÎN PORTUGALIA: TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI
Latest Post
Care este rolul unui totem luminos in afaceri? Un profesionist de top alege caseta luminoasă! Încearcă și tu! Un serviciu de inchirieri autorulote? Este o idee genială! EXCURSIE RUTIERĂ IN CROAȚIA – PLAN PERFECT DE 10 ZILE SFATURI DE INCEPATORI PENTRU AUTORULOTE CU AUTORULOTA ÎN PORTUGALIA: TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

SFATURI DE INCEPATORI PENTRU AUTORULOTE

Prima dată când conduci și folosești o autorulota poate fi puțin deranjantă dacă nu ești sigur de frânghii. Am inclus câteva sfaturi esențiale pentru autorulote, care ar putea face ca începutul primei tale călătorii să fie cu mult mai puțin stresanta.

Indiferent dacă sunteți în căutarea elementelor de bază pentru autorulote, sfaturi pentru începători, angajați sau dețineți un autocaravan nou, aceste sfaturi de călătorie pentru autorulote vă vor face prima călătorie mult mai puțin stresantă.

DE CE AI NEVOIE ÎNAINTE DE CĂLĂTORIE

Cunoașterea câtorva sfaturi și trucuri înainte de a începe călătoria cu autorulota s-ar putea să te salveze de câteva calamități. Îmi vine în minte această scenă din filmul lui Robin Williams, „RV”;)

BEGINNER MOTORHOMERS

Tocmai am ajuns în Germania, călătorind din Australia, și ne simțeam ușor, ca să spunem cel puțin.

Am primit aproximativ zece minute de intrare în autoturismul nostru pe care îl inchiriasem, ni s-au dat sfaturi de la furnizor și apoi am pornit în noua noastră aventură.

Noua noastră aventură în Europa, într-o fiară lungă de aproape 8 metri, care conducea pe partea greșită a drumului (pentru noi), neînțelegând niciunul dintre indicatoarele rutiere germane și simțind că nu am dormit de o săptămână, începuse în sfârșit . Învățarea de a conduce o autorulota avea să se facă din mers.

Dar am fost încântați. Am fost pompati. Până la prima noastră cotitură greșită …

Am învățat multe lucruri în acel an de urmat. Acest sfat pentru rulote include sfaturi și trucuri de conducere și rulote care intră în categoria „care ar fi fost bine de știut”. Va fi de un mare ajutor pentru cei dintre voi care se angajează în prima dvs. excursie RV, rulotă sau autorulotă.

SFATURI PENTRU AUTORULOTE DE ÎNCEPUT

1. UTILIZAȚI UN NAVIGATOR GPS

Folosirea unui navigator GPS evita foarte multe probleme, dar nu uitați să încărcați în prealabil dispozitivul cu țările pe care intenționați să le vizitați.

De asemenea, asigurați-vă că este actualizat. Drumuri noi sunt construite tot timpul și nu ajută dacă navigatorul dvs. încearcă să vă ducă pe drumuri care nu mai există.

TomTom-ul nostru ne-a permis să introducem tipul de vehicul pe care îl conduceam, un autocaravan și nu o mașină, precum și dimensiunile fizice ale autoutilitarei. Acest lucru vă poate împiedica să fiți direcționați sub poduri pe care nu le veți încadra și drumuri prea înguste. Acest lucru ne-a ajutat să ne ferim de rău de cele mai multe ori!

Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru rulote: puteți configura, de asemenea, Navigatorul pentru a evita drumurile cu taxă, care vă pot economisi o grămadă de bani și vă pot duce pe un traseu mai pitoresc. Câștigă, câștigă!

2. APP MAPS.ME

Pentru a ne planifica călătoria și a înregistra punctele de interes pe parcurs, am folosit o aplicație gratuită pentru hărți – MAPS.ME, care este ușor de descărcat și rulat pe un dispozitiv iPad, iPhone sau Android. Mai important, aplicația poate fi utilizată offline (fără o conexiune activă la internet).

După ce aplicația este descărcată, trebuie să descărcați zona și / sau țara hărților pe care intenționați să le utilizați. Acest lucru se face în cadrul setărilor software-ului. Puteți descărca oricâte zone sau țări doriți, singura limitare fiind memoria disponibilă pe dispozitiv. Totul este gratuit!

În general, am folosit GPS Navigator și MAPS.ME în tandem, astfel încât să putem verifica unul împotriva celuilalt.

3. CAMPERCONTACT

În timp ce vorbim despre aplicații, aplicația Campercontact este una pe care o jură majoritatea camperilor, deoarece oferă informații cuprinzătoare despre locurile de parcare ale camperelor.

Oferă informații despre evaluarea clienților, costuri, disponibilitate, facilități și recenzii ale anumitor site-uri. Îi dăm un 10 din 10.

Poate fi folosit și offline, ceea ce este foarte la îndemână. Un abonament anual este de doar 5,99 EUR pentru versiunea completă. Vedeți singur, Campercontact găzduiește peste 30.000 de locuri de campare la nivel global și oferă o versiune de încercare gratuită a aplicației.

Au fost bani bine cheltuiți și a făcut experiența de a găsi locuri mult mai ușoară. Un bonus este că puteți găsi locuri de campare gratuite la care să parcați, iar unele dintre acestea au energie electrică și alte facilități, ceea ce înseamnă că nu trebuie să scoateți din nou portofelul. În cadrul aplicației este o parte în care vizitatorii anteriori ai unui camping pot adăuga o recenzie și o evaluare a clienților, care a fost deosebit de utilă în procesul de luare a deciziilor la alegerea unui site.

4. CONDUCERE PE PARTEA DREAPTA A DRUMULUI?

Conducerea pe partea dreaptă a drumului a reprezentat cu siguranță o provocare inițială pentru noi.

Nu numai că trebuie să gândiți în termeni opuși în ceea ce privește direcția drumului, dar dacă ați condus doar o mașină înainte, atunci este un salt uriaș să navigați acum pe un vehicul lung și lat pe drum.

Primul nostru drum de 2,5 kilometri, după ce am părăsit depozitul de autocaravane, ne-a luat 40 de minute (și nu a avut nimic de-a face cu blocarea în trafic). Cu toate acestea, ne-a învățat că avem nevoie de un plan; Planul A și planul de rezervă B.

Unul dintre sfaturile esențiale și evidente pentru rulote: planificați întotdeauna ruta de conducere și orice alte alternative înainte de a pleca. Economisește dureri de cap majore și mai puține griji pentru mai târziu.

Dacă este prima dată când conduceți pe partea opusă a drumului, atunci va dura timp să vă ajustați. În mod constant cerneala cu privire la ce parte a drumului și pe ce bandă trebuie să circulați este atât de importantă, deoarece reacția dvs. implicită sau normală va fi să vă întoarceți la ceea ce pare normal și asta ar putea însemna trecerea pe partea greșită a drumului. Am făcut-o de câteva ori, dar din fericire am ieșit nevătămată.

5. MANUALE DE CAMIOANĂ

De-a lungul anului, am avut două rulote diferite, ambele angajate din Germania. Am constatat că unele dintre manualele de instrucțiuni ale echipamentelor nu veneau în limba engleză. Înainte de a ridica autocaravana, rugați furnizorul să verifice și să comande copiile în limba engleză, dacă acestea sunt disponibile sau dacă versiunile în limba engleză vă sunt trimise prin poștă sub formă de carte electronică. În caz contrar, vă așteptați să descifrați ceea ce vă oferă Google Translate, să acordați o atenție deosebită imaginilor manualului și să introduceți o gândire laterală!

6. FII PREPARAT

Planificați întotdeauna „ce să faceți” în caz de urgență. Asigurați-vă că aveți câteva exemplare ale Formularului european de declarație de accident (furnizorul de autovehicul ar trebui să vă ofere o copie) la îndemână, împreună cu traducerea în limba engleză. Aici puteți descărca copii în mai multe limbi ale formularului european de declarație de accident.

Dacă autoturismul dvs. este un vehicul închiriat, atunci vor exista anumite protocoale pentru perioada de timp în care să raportați un incident înapoi la depozitul de rulote. Cel mai bine este să confirmați acest lucru cu depozitul înainte de a pleca.

Păstrați toate documentele de asigurare la îndemână și toate numerele de urgență la îndemână. Într-un accident, ultimul lucru de care aveți nevoie este să căutați numerele și formularele.

7. economisiți acea putere a bateriei

Bateria auxiliară de 12V este „inima secundară” a rulotei pentru acele accesorii care trebuie să funcționeze atunci când alimentarea de la rețea nu este disponibilă.

Dacă intenționați să „faceți tabără sălbatică” sau să stați departe de stațiile de rulare oficiale pentru câteva zile, atunci probabil că nu veți avea acces la electricitate pentru a încărca bateria auxiliară. Acest lucru ar putea deveni o problemă atunci când bateria auxiliară începe să piardă încărcarea. Va trebui să porniți motorul și să-l rulați o perioadă de timp pentru a acumula încărcarea.

O baterie epuizată nu este ceea ce doriți și va trebui să găsiți modalități de a economisi acea baterie auxiliară de 12V.

Câteva trucuri pe care le recomandăm sunt:

• Opriți pompa de apă când nu este utilizată, astfel încât să nu funcționeze automat în timpul nopții

• Acționați doar două lumini LED pe timp de noapte

• La duș – umeziți-vă, opriți dușul, săpun și apoi porniți dușul pentru a clăti.

• Utilizați o sticlă de apă preumplută din plastic pentru a turna în jurul toaletei pentru ciclul de clătire în loc să activați pompa de toaletă.

Dacă intenționați să faceți o mulțime de camping sălbatic și intenționați să ieșiți din rețea, vă recomandăm să luați un generator de camping – consultați recomandările acestei familii de autocaravane cu normă întreagă pentru cel mai bun generator de camping și camping.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.